Menyang kontèn

Kabiskopan Vijayapuram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Vijayapuram

Dioecesis Viiayapuramensis
Katedral Ati Suci Maria
Lokasi
NagaraIndhi
Provinsi grejawiVerapoly
MetropolitanVerapoly
Koordinat9°35′31″N 76°32′0″E / 9.59194°N 76.53333°E / 9.59194; 76.53333
Statistik
Amba9.000 km2 (3.475 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
3,864,879
79,021 (2%)
Paroki80
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké14 Juli 1930
KatedralKatedral Ati Suci Maria ing Kottayam
Santo/santa pelindungAti Suci Maria
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSebastian Thekethecheril
Biskop Agung MetropolitanJoseph Kalathiparambil
Vikar Jenderaljustin madathilparambil
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Vijayapuram (Latin: Viiayapuramen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Kottayam, provinsi grejawi Verapoly, India.

Riwayat

[besut | besut sumber]

Kabiskopan Vijayapuram didegake ing 14 Juli 1930 saka Kabiskopan Agung Metropolitan Verapoly.[1]

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. "Diocese of Vijayapuram". Catholic-Hierarchy.org.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]