Menyang kontèn

Kabiskopan Eluru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Eluru

Dioecesis Eluruensis

ఏలూరు డియోసెస్
Lokasi
Nagara Indhi
Provinsi grejawiVisakhapatnam
MetropolitanVisakhapatnam
Statistik
Amba6.880 km2 (2.656 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
7,867,781
281,531 (3.6%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké9 Desember 1976
KatedralKatedral Amalodbhavi ing Eluru
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJaya Rao Polimera
Biskop Agung MetropolitanPrakash Mallavarapu

Kabiskopan Eluru ngeliputi kabeh distrik Godawari Kulon lan Mandal-Mandal Amalapuram, Kothapeta, Rajole lan Mummidivaram saka Godawari Wetan ing Andhra Pradesh, Indhi. Wilayah kasebut didegake saka Kabiskopan Vijayawada lan ditingkatke dadi kabiskopan dening Paus Paulus VI ing 9 Desember 1976.[1]

Biskop[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Inggris) "Diocese of Eluru". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing 21 January 2015.

Koordhinat: 16°42′51″N 81°05′06″E / 16.7143°N 81.0849°E / 16.7143; 81.0849