Menyang kontèn

Eparki Faridabad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lokasi
Nagara Indhi
Statistik
Amba950.000 km2 (366.797 sq mi)
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

150,000 (Siro-Malabar)
Informasi
DenominasiGreja Katulik Siro-Malabar
RitusRitus Siria Wetan
Didegaké6 Maret 2012
KatedralKatedral Kristuraja, Faridabad
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKuriakose Bharanikulangara
Vikar JenderalMsgr. Jose Edassery
Situs web
http://faridabaddiocese.in

Eparki Katulik Siro-Malabar Faridabad yaiku kabiskopan Greja Katulik Siro-Malabar ing Faridabad, sebuah kutha ing Haryana, India. Didegake ing 6 Mret 2012 dening Paus Benediktus XVI, eparki kasebut ngelayani kira-kira 150,000 umat Katulik Siro-Malabar ing wilayah Delhi.[1][2] Epark pertami lan saikine menika Kuriakose Bharanikulangara, nganggo gelar personal biskop agung.[1] Epark kasebut netep ing Faridabad, sing ana Katedral Kristuraja (Katedral Kristus Raja).[3]

Eparki kasebut duwe amba 950,000 km², terbentang ing beberapa yurisdiksi kabiskopan-kabiskopan Katulik Ritus Latin lan ngeliputi Daerah Ibu kutha Nasional Delhi, Praja-praja Haryana, Punjab, Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir lan Distrik-distrik Gautambuddhanagar lan Ghaziabad (bagean saka Praja Uttar Pradesh).[4]

Pimpinan biyen lan saiki[besut | besut sumber]

Pmimpinan Saka Nganti
Kuriakose Bharanikulangara 2012 saiki

Sumber[besut | besut sumber]

  1. a b "Erezione dell'Eparchia di Faridabad dei Siro-Malabaresi (India) e Nomina del Primo Eparca" . Holy See Press Office. 2012-03-06. Diarsip saka sing asli ing 2013-04-21. Dibukak ing 2012-03-09.
  2. "New Syro-Malabar diocese to be based in Faridabad". The Hindu. 2012-03-07. Dibukak ing 2012-03-12.
  3. "A new Syro- Malabar Eparchy in the region of Delhi". Conference of Religious India Bulletin. 2012-03-07. Diarsip saka sing asli ing 2013-12-13. Dibukak ing 2012-03-09.
  4. "Announcement of His Beatitude Mar George Cardinal Alencherry Major Archbishop of the Syro-Malabar Church" (PDF). The Syro-Malabar Archiepiscopal Curia. 2012-03-06. Dibukak ing 2012-03-10.

Pranala jaba[besut | besut sumber]