Menyang kontèn

Eparki Karajan Manunggal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Karajan Manunggal

Eparchia Magnae Britanniae Syro-Malabarensium

Syro-Malabar Catholic Eparchy of Great Britain
Katedral St. Alfonsa, Preston (biyen Greja Katulik St. Ignasius)
Lokasi
Nagara Karajan Manunggal
Teritorial Inggris
 Wales
 Sekotlan
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci lan Biskop Agung Mayor
Markas besarPreston, Lancashire, Inggris, Karajan Manunggal
Statistik
Amba209,331 km2 (80,823 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2017)
63,785,917
38,150 (0,06%)
Paroki2
Informasi
DenominasiKatulik Wetan
Greja sui iurisGreja Katulik Siro-Malabar
RitusRitus Suriah Wetan
DidegakéJuli 28, 2016; 7 taun kapungkur (2016-07-28)
KatedralKatedral St. Alfonsa, Preston
Imam sekuler56 (25 imam diosesan lan 31 imam religius)
BasaBasa Suryani
Basa Malayalam
Basa Inggris
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorMaran Mar Kardinal George Alencherry
EparkMar Joseph Srampickal
Situs web
eparchyofgreatbritain.org

Eparki Britania Raya (Latin: Eparchia Magnae Britanniae Syro-Malabarensium; Inggris: Syro-Malabar Catholic Eparchy of Great Britain) yaiku eparki manunggal (kabiskopan Katulik Wetan) kanggo panganut Katulik Siro-Malabar ing Karajan Manunggal.[1] Eparki kasebut dudu bagean saka provinsi grejawi lan menika gumantung marang Biskop Agung Mayor Ernakulam–Angamaly lan Kongregasi kanggo Greja-greja Oriental. Eparki kasebut nduweni yurisdiksi marang panganut Katulik Siro-Malabar di seluruh Britania Raya: Inggris, Sekotlan lan Wales (kajaba Irlan Lor).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Pope Francis erects Eparchy for the Syro-Malabar community in Great Britain" Archived 2016-08-21 at the Wayback Machine., The Catholic Church in England and Wales, July 28, 2016.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]