Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Sekotlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Sekotlan yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Sekotlan.

Konferensi para biskop Sekotlan gabung karo para biskop ing Sekotlan ing Konferensi Waligreja Sekotlan.

Saiki ana 12 kabiskopan, ning endi 2 menika kabiskopan agung, 8 menika kabiskopan sufragan, lan 1 menika ordinariat personal, lan 1 ordinariat militer.

Pratelan kabiskopan

[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Glasgow

[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Santo Andreas lan Edinburgh

[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci

[besut | besut sumber]

Deleng uga

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]