Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Irlan Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Irlan Lor yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Irlan Lor.

Konferensi para biskop Irlan Lor gabung karo para biskop ing Republik Irlan ing Konferensi Waligreja Irlan.

Ing Juli 2020, ana 6 yurisdiksi, ning endi 1 menika kabiskopan agung lan 5 liyane menika kabiskopan sufragan.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Armagh[besut | besut sumber]

Wilayah Provinsi Grejawi Armagh ngeliputi sajumlah kabiskopan sing berbasis ing Republik Irlan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]