Menyang kontèn

Kabiskopan Gibraltar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Gibraltar

Dioecesis Gibraltariensis
Lokasi
Nagara Gibraltar
TeritorialGibraltar
MetropolitanGumantung marang Takhta Suci
Statistik
Amba6 km2 (2.3 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
29,431
23,495 (79.8%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké25 Januari 1816
KatedralKatedral Dewi Maria sing Dimahkotai
Santo/santa pelindungBernardinus saka Clairvaux
Bunda saka Eropa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCarmelo Zammit
Situs web
Catholicdiocese.gi

Kabiskopan Gibraltar yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing wilayah jaban rangkah Britania Gibraltar. Jeneng Latin kanggo kabiskopan kasebut menika Dioecesis Gibraltariensis.

Pranala jaba[besut | besut sumber]