Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Monako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Monako

Archiodioecesis Monoecensis

Archidiocèse de Monaco
Lokasi
NagaraMonako
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba2 km2 (0.77 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
36,371
30,000 (82.5%)
Paroki6
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké15 Maret 1877
KatedralKatedral Santo Nikolas, Monako
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungDominique-Marie David[1]
Biskop emeritusBernard Barsi

Kabiskopan Agung Monako (Latin: Archidioecesis Monoecensis) yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan agung Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Monako, gumantung marang Tahta Suci, dudu bagean saka provinsi grejawi. Greja induk kabiskopan agung kasebut lan uga tahta biskop agunge menika Katedral Dikandung Tanpa Noda (Katedral Santo Nikolas utawa Katedral Monako).

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

Koordhinat: 43°43′51″N 7°25′27″E / 43.73083°N 7.42417°E / 43.73083; 7.42417