Pratélan kabiskopan ing Kosovo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Kosovo yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Kosovo.

Para biskop Kosovo gabung karo para biskop ing Makedonia, Montenegro, lan Serbia ing Konferensi Waligereja Internasional Santo Sirilus lan Metodius.[1]

Ing Juli 2020, siji-sijine kabiskopan ing Kosovo yaiku Kabiskopan Prizren–Prishtina. Ana uga siji eparki Ritus Wetan sing berbasis ing Serbia nanging uga ngecakup wilayah Kosovo.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Yurisdiksi sui iuris[besut | besut sumber]

Ritus Romawi
Ritus Kroasia

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]