Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Kroasia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Kroasia yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Kroasia.

Konferensi para biskop Kroasia gabung ing Konferensi Waligreja Kroasia.

Ing Juli 2020, ana 17 kabiskopan, ning endi 4 menika kabiskopan agung metropolitan, 1 menika kabiskopan agung, 11 menika kabiskopan sufragan, lan 1 menika ordinariat militer.

Pratélan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Ðakovo-Osijek[besut | besut sumber]

Wilayah provinsi grejawi iki ngeliputi uga Keuskupan Srijem di Serbi.

Provinsi Grejawi Rijeka[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Split-Makarska[besut | besut sumber]

Wilayah provinsi grejawi iki ngeliputi uga Kabiskopan Kotor ing Giri Cemeng.

Provinsi Grejawi Zagreb[besut | besut sumber]

Gumantung marang Takhta Suci[besut | besut sumber]

Ordinariat Militèr[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]