Kabiskopan Agung Split-Makarska

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keuskupan Agung Metropolitan Split-Makarska

Archidioecesis Spalatensis-Macarscensis

Splitsko-makarska nadbiskupija
Coat of arms of Marin Barišić.svg
Lokasi
Nagara Kroasia
 Giri Cemeng
Provinsi grejawiSplit
Statistik
Amba4.088 km2 (1.578 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
456,029
441,036 (96.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralKatedral Santo Domnius, Split
Ko-katedralKonkatedral Santo Markus, Makarska
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanDražen Kutleša
Biskop emeritusMarin Barišić
Situs web
www.nadbiskupija-split.com

Kabiskopan Agung Split-Makarska (Basa Kroasia: Splitsko-makarska nadbiskupija; Latin: Archidioecesis Spalatensis-Macarscensis) yaiku kabiskopan agung Metropolitan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Kroasia lan Giri Cemeng.[1][2] Kabiskopan kasebut didegake ing abad ping 3 M lan didadike kabiskopan agung lan tahta metropolitan ing abad ping 10. Kabiskopan modern didegake ing 1828, nalika keuskupan agung Salona digabung dengan Kabiskopan Makarska. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi kabiskopan agung lan tahta metropolitan ing 1969, merestorasi status sadurunge Kabiskopan Agung Split. Kabiskopan kasebut uga diarani minangka Spalato-Macarsca.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Metropolitan Archdiocese of Split-Makarska" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved September 25, 2016
  2. "Archdiocese of Split-Makarska" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved September 25, 2016
  3. Catholic Hierarchy page

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 43°30′29″N 16°26′26″E / 43.5081°N 16.4405°E / 43.5081; 16.4405