Menyang kontèn

Kabiskopan Varaždin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Varaždin

Dioecesis Varasdinensis

Varaždinska biskupija
Katedral ing Varaždin
Lokasi
NagaraKroasia
Provinsi grejawiZagreb
MetropolitanKabiskopan Agung Zagreb
Statistik
Amba3.100 km2 (1.197 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
380,566
362,247 (95.2%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké5 Juli 1997
KatedralKatedral Dewi Maria ing Varaždin
Santo/santa pelindungSanto Marko Krizin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBože Radoš
Biskop emeritusJosip Mrzljak
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Varaždin yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan Greja Katulik Roma ing lor Kroasia. Kabiskopan kasebut terpusat ing kutha Varaždin.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 46°18′28″N 16°20′19″E / 46.3078°N 16.3387°E / 46.3078; 16.3387

Cithakan:Katolik-stub