Menyang kontèn

Kabiskopan Požega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Požega

Dioecesis Posegana

Požeška biskupija
Lambang biskop Antun Škvorčević
Lokasi
Nagara Kroasia
Provinsi grejawiĐakovo-Osijek
MetropolitanKabiskopan Agung Požega
Statistik
Amba6.931 km2 (2.676 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
286,285
254,937 (89.1%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké5 Juli 1997
KatedralKatedral St. Teresa saka Ávila
Santo/santa pelindungSanto Lawrensius
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAntun Škvorčević Bishop of Požega
Biskop Agung MetropolitanĐuro Hranić Archbishop of Đakovo-Osijek
Situs web
pozega.hbk.hr

Kabiskopan Požega (Basa Kroasia: Požeška biskupija; Latin: Dioecesis Posegana) yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan Greja Katulik Roma ing wilayah Slavonia, Kroasia. Kabiskopan kasebut terpusat ing kutha Požega. Kabiskopan kasebut wiwitan didegake ing 1997 sawise diparo saka Kabiskopan Agung Zagreb.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°19′58″N 17°40′42″E / 45.3329°N 17.6783°E / 45.3329; 17.6783