Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Zadar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Zadar

Archidioecesis Iadrensis

Zadarska nadbiskupija
Peta deaneri lan paroki
Lokasi
Nagara Kroasia
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba3.009 km2 (1.162 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)

~164.310[1]
~151.215[1] (92.03%)
Paroki119
Schools2
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3 (Kabiskopan)
1154 (Kabiskopan Agung)
• 1828 (Metropolitan Dalmatia)
• 1932 (kelangan status Metropolitan; dianeksasi menyang Šibenik)
• 1948 (Kabiskopan Agung dideklarasike maneh)
KatedralKatedral St. Anastasia
Wong suciAnastasia saka Sirmium
Imam sekuler77[2]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanŽelimir Puljić
Vikar JenderalJosip Lenkić[3]
Peta
     Kabiskopan Agung Zadar
     Kabiskopan Agung Zadar
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Zadar (Basa Kroasia: Zadarska nadbiskupija; Latin: Archidioecesis Iadrensis) yaiku kabiskopan agung Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Kroasia.[4][5] Kabiskopan kasebut didegake ing abad ping 2 M lan didadike kabiskopan agung dening Paus Anastasius IV ing 1154. Saiki, kabiskopan agung kasebut dudu bagean saka provinsi grejawi Kroasia nanging dadi siji-sijine Kabiskopan Agung Kroasia sing gumantung marang Tahta Suci.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 3 Oktober 2015. Dibukak ing 13 Sèptèmber 2015.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. "SVEĆENICI ZADARSKE NADBISKUPIJE - Zadarska nadbiskupija". www.zadarskanadbiskupija.hr. Diarsip saka sing asli ing 2022-10-27. Dibukak ing 2022-07-08.
  3. "Adresar - Zadarska nadbiskupija". www.zadarskanadbiskupija.hr. Diarsip saka sing asli ing 2023-06-02. Dibukak ing 2022-07-08.
  4. (ing basa Inggris) "Archdiocese of Zadar (Zara)". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing 29 February 2016.
  5. "Archdiocese of Zadar" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 44°06′57″N 15°13′28″E / 44.1159°N 15.2245°E / 44.1159; 15.2245