Menyang kontèn

Kabiskopan Krk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Krk

Dioecesis Veglensis

Krčka biskupija
Lokasi
Nagara Kroasia
Provinsi grejawiRijeka
MetropolitanKabiskopan Agung Rijeka
Statistik
Amba1.119 km2 (0.432 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
40,447
35,499 (87.8%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké900 M
KatedralKatedral Kamunggahan Dewi Maria, Krk
Santo/santa pelindungSanto Quirinus saka Sescia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopIvica Petanjak, O.F.M. Cap. Bishop of Krk
Biskop Agung MetropolitanIvan Devčić Archbishop of Rijeka
Biskop emeritusValter Župan
Situs web
krk.hbk.hr

Kabiskopan Krk (Basa Kroasia: Krčka biskupija; Latin: Dioecesis Veglensis) yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan Greja Katulik Roma sing aktif ing pulo-pulo Kroasia Krk, Rab, Cres lan Lošinj, lan sajumlah pulo cilik lan uga misi sing nyambut gawe marang wong Kroasia ing New York: Beato Ivan Merz ing Astoria NY ing ngisor Kabiskopan Brooklyn. Kabiskopan kasebut terpusat ing kutha Krk. Kabiskopan kasebut wiwitan didegake ing taun 900.[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  • Daniele Farlati, Illyrici sacri, V (Venice, 1775); Veglia, 294-316, 639-47; Ossero, 182-223; Arbe, 223-294;
  • Augustin Theiner, Monumenta Slavorum meridionalium, hist. illustr. (Rome, 1863), 46, 79 sq., 107 sq., 112, 122, 163, 323, 422 sq., 432 sq., 519 sq., 575, 581, 613 sq.;
  • Mon. Hung. Rom., I (1859): Veglia, 425, 110, 112, 195, 220 sq., 323, 539 sq., Absor, 573, Arbe, 247, 281 sq.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Krk (Veglia)" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Diocese of Krk" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°01′33″N 14°34′32″E / 45.0258°N 14.5755°E / 45.0258; 14.5755