Krk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Krk
Bascanska draga 07.jpg
Bašćanska Draga
Geografi
Lokasi Segara Adriatik
Koordinat Koordinat: 45°4′N, 14°36′E
Jembar 405.78 km²
Èlevasi paling dhuwur 568 m
Pucuk paling dhuwur Obzovo
Negara
Kroasia
Kecamatan Primorje-Gorski
Kutha paling gedhé Krk (pop. 5,491)
Demografi
Populasi 17,860 (per 2001)
Kapadhetan 44

Krk (Basa Italia Veglia, Basa Jerman: Vegl; Latin Curicta) kuwi sawijining pulo ing Kroasia ing sisih lor Segara Adriatik, dumunung cedhak Rijeka ing Teluk Kvarner lan pérangan saka kecamatan Primorje-Gorski Kotar.

Krk, bebarengan karo Cres, pulo kang paling gedhé ing Adriatik, jembaré 405.78 km², lan uga paling akèh pedunung, ing kutha cilik lan désa kang cacahé nganti 17,860 (2001). Senadyan studi pungkasan nuduhaké yèn Cres minangka pulo kang paling gedhé, nanging data resmi pungkasan isih mratélakaké yèn pulo-pulo iki ukurané padha.

Kutha-kutha[sunting | sunting sumber]

Munisipalitas ing Krk:

Boachen - Gabonjin Krassitz - Krašica Sankt Anton - Anton Sankt Foska - Pinezići Sankt Maria - Glavotok Sankt Niklas - Valbiska Sniewitz - Njivice

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Anton Bozanić: Mahnić i njegova Staroslavenska akademija. Krk u. Rijeka 2002.

Sumber lan pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Krk ing Wikimedia Commons.

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Krk ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krk&oldid=827248"