Krk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Pulo Krk.Kanggé Krk (kutha), pirsani Krk (disambiguasi).
Krk
Bascanska draga 07.jpg
Bašćanska Draga
Geografi
Lokasi Segara Adriatik
Koordinat Koordinat: 45°4′N, 14°36′E
Jembar 405.78 km²
Èlevasi paling dhuwur 568 m
Pucuk paling dhuwur Obzovo
Negara
Kroasia
Kecamatan Primorje-Gorski
Kutha paling gedhé Krk (pop. 5,491)
Demografi
Populasi 17,860 (per 2001)
Kapadhetan 44

Krk (Basa Italia Veglia, Basa Jerman: Vegl; Latin Curicta) iku sawijining pulo ing Kroasia ing sisih lor Segara Adriatik, dumunung cedhak Rijeka ing Teluk Kvarner lan pérangan saka kecamatan Primorje-Gorski Kotar.

Krk, bebarengan karo Cres, pulo kang paling gedhé ing Adriatik, jembaré 405.78 km², lan uga paling akèh padunung, ing kutha cilik lan désa kang cacahé nganti 17,860 (2001). Senadyan studi pungkasan nuduhaké yèn Cres minangka pulo kang paling gedhé, nanging data resmi pungkasan isih mratélakaké yèn pulo-pulo iki ukurané padha.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Munisipalitas ing Krk:

Boachen - Gabonjin Krassitz - Krašica Sankt Anton - Anton Sankt Foska - Pinezići Sankt Maria - Glavotok Sankt Niklas - Valbiska Sniewitz - Njivice

Wacan[besut | besut sumber]

  • Anton Bozanić: Mahnić i njegova Staroslavenska akademija. Krk u. Rijeka 2002.

Sumber lan pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Krk ing Wikimedia Commons.

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Krk ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krk&oldid=974255"