Krk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Pulo Krk.Kanggé Krk (kutha), pirsani Krk (disambiguasi).
Krk
Bascanska draga 07.jpg
Bašćanska Draga
Géografi
Pernah Segara Adriatik
Koordhinat Koordinat: 45°4′N 14°36′E / 45.067°N 14.600°E / 45.067; 14.600
Titik dhuwur dhéwé Obzovo
Administrasi
Kroasia
Kacamatan Primorje-Gorski
Pamukiman jembar dhéwé Krk (pop. 5,491)
Dhémografi
Cacah jiwa 17,860 (2001)

Krk (Basa Italia Veglia, Basa Jerman: Vegl; Latin Curicta) iku sawijining pulo ing Kroasia ing sisih lor Segara Adriatik, dumunung cedhak Rijeka ing Teluk Kvarner lan péranganing kecamatan Primorje-Gorski Kotar.

Krk, bebarengan karo Cres, pulo kang paling gedhé ing Adriatik, jembaré 405.78 km², lan uga paling akèh sing ndunungi, ing kutha cilik lan désa kang cacahé nganti 17,860 (2001). Sanajan studi pungkasan nuduhaké yèn Cres minangka pulo kang paling gedhé, nanging data resmi pungkasan isih mratélakaké yèn pulo-pulo iki ukurané padha.

Kutha-kutha[besut | besut sumber]

Munisipalitas ing Krk:

Boachen - Gabonjin Krassitz - Krašica Sankt Anton - Anton Sankt Foska - Pinezići Sankt Maria - Glavotok Sankt Niklas - Valbiska Sniewitz - Njivice

Wacan[besut | besut sumber]

  • Anton Bozanić: Mahnić i njegova Staroslavenska akademija. Krk u. Rijeka 2002.

Sumber lan pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Krk.