Brač

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Béda saka [[:cekakan BRAC.]].
Brač
Brac beach.jpg
Pasisir ing Brač
Geografi
Lokasi Segara Adriatik
Koordinat Koordinat: 43°19′N, 16°38′E
Jembar 396 km²
Èlevasi paling dhuwur Mount St. Vid
Pucuk paling dhuwur 778 m
Negara
Kroasia
Kecamatan Split-Dalmatia
Kutha paling gedhé Supetar (pop. 3062)
Demografi
Populasi 13000 (per 2001)
Kapadhetan 32

Brač (pocapané [ˈbɾaːtʃ]; Latin Bretia, Brattia;Basa Italia: Brazza; Basa Jerman: Bratz;) iku sawijining pulo ing Segara Adriatik kalebu wewengkon Kroasia, kang jembaré 396 km², andadèkaké pulo iki minangka pulo paling gedhé nomer telu ing Adriatik, lan uga paling gedhé ing Dalmatia. Pucuké, Vidova Gora, utawa Mount St. Vid, dhuwuré 778 m, dadi pucuk paling dhuwuring Adriatik.Pulo iki nduwèni padunung cacahé 13,000 jiwa, urip ing kutha-kutha cilik, wiwit saka kutha utama Supetar, kanthi padunung luwih saka 3,500 jiwa, nganti kuthaNovo Selo, kang padunungé selusinan jiwa.

Kutha lan désa[besut | besut sumber]

kutha-kutha lan désa liyané antara liya: Supetar, Bol, Škrip (the oldest village, from pre-Roman times), Pučišća, Splitska, Postira, Nerežišće, Donji Humac, Milna, Mirca, Gornji Humac, Dol, Sutivan, Sumartin, Praznica, Murvica, Povlja, Dračevica, Ložišća lsp.

Literatur[besut | besut sumber]

Brač saka sisih kidul


Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Brač ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brač&oldid=999395"