Menyang kontèn

Administrasi Apostolik Éstlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Administrasi Apostolik Éstlan

Apostolica Administratio Estoniensis

Eesti Apostellik Administratuur
Katedral Tallinn
Lokasi
Nagara Éstlan
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba45.213 km2 (17.457 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
1,300,000
6,500 (0.5%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké1 November 1924
KatedralKatedral Santo Petrus lan Santo Paulus, Tallinn
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Administrator ApostolikPhilippe Jean-Charles Jourdan

Administrasi Apostolik Éstlan yaiku wilayah grejawi Katulik Latin sing kalebu kabeh nagara Baltik Éstlan. Wilayah grejawi kasebut menika administrasi apostolik (yurisdiksi semi-kabiskopan) Greja Katulik Roma ing Éstlan lan nduweni tahta episkopal katedrale, Peeter-Pauli katedraalis (Santo Petrus lan Paulus), ing ibu kutha nasional Tallinn.

Koordhinat: 59°26′17″N 24°44′56″E / 59.4381°N 24.7489°E / 59.4381; 24.7489

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]