Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Kaukasus Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Kaukasus Kidul yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Kaukasus Kidul. Kaukasus Kidul menika nagara-nagara bekas Soviet, yaiku Armèni, Azerbaijan, lan Georgia.

Para biskop utawa ordinaris ing telu nagara kasebut ora gabung ing suatu konferensi waligreja (ing masing-masing nagara).

Saiki ana telu yurisdiksi, masing-masing siji prefektur apostolik, administrasi apostolik, lan ordinariat. Ora ana provinsi grejawi sing nggabungake telu yurisdiksi kasebut. Kabeh yurisdiksi bertanggung jawab marang Tahta Suci liwat Kongregasi kanggo Penginjilan.

Pratelan yurisdiksi[besut | besut sumber]

Ritus Latin[besut | besut sumber]

Ritus Wétan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]