Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Grikenlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Grikenlan yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Grikenlan.

Para biskop ing Grikenlan gabung ing Konferensi Waligreja Grikenlan.

Saiki ana 11 yurisdiksi, ning endi 4 menika kabiskopan agung, 4 menika kabiskopan suffragan, lan masing-masing 1 eksarkat apostolik, ordinariat, lan vikariat apostolik.

Pratélan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Kerkyra, Zante, lan Kefalonia[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Naxos, Andros, Tinos, lan Mykonos[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]