Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Slowak yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Slowak.

Para biskop ing wilayah Slowak gabung ing Konferensi Waligreja Slowak.

Saiki ana 12 yurisdiksi, ning endi 1 menika metropolit, 2 menika kabiskopan agung metropolit, 1 menika kabiskopan agung, 7 menika kabiskopan sufragan, lan 1 menika ordinariat militèr.

Pratélan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Bratislava[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Košice[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Prešov (Greja Katulik Slowak)[besut | besut sumber]

Ordinariat Militèr[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Delen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]