Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Jerman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Jerman yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Jerman.

Para biskop ing wilayah Jerman gabung ing Konferensi Waligreja Jerman.

Saiki ana 29 yurisdiksi, sing endi 7 menika kabiskopan agung, 20 menika kabiskopan sufragan, 1 menika eksarkat apostolik, lan 1 menika ordinariat militer.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Bamberg[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Berlin[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Freiburg im Breisgau[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Hamburg[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Köln[besut | besut sumber]

Provinsi Gerejawi München lan Freising[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Paderborn[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Liyane[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]