Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Turki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Turki yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Turki.

Konferensi para biskop Turki gabung ing Konferensi Waligreja Turki.

Saiki ana 9 yurisdiksi, dumadi saka 9 yurisdiksi, yaiku 1 patriarkat, 1 kabiskopan agung metropolit, 2 kabiskopan agung, 1 eksarkat apostolik, 2 vikariat apostolik, lan 1 eksarkat patriarkat.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Ritus Latin[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Tahta Suci

Greja Katulik Armeni[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Patriark

Greja Katulik Kaldea[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Patriark

Greja Katulik Grikenlan[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Tahta Suci

Greja Katulik Grikenlan Melkit[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Patriark

Greja Katulik Siria[besut | besut sumber]

Bertanggung jawab langsung marang Patriark

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala luar[besut | besut sumber]