Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Tiongkok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Tiongkok yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Tiongkok. Istilah "Tiongkok" ngeliputake Hong Kong, Makau, provinsi Taiwan adhedasar wates taun 1949, lan Tiongkok daratan sing dikuwasani karo Republik Rakyat Tiongkok.

Greja Katulik ing Tiongkok ngeliputi 21 provinsi grejawi Katulik Roma (kalebu Taiwan), sing terdiri saka 21 kabiskopan agung, 100 kabiskopan sufragan, 29 prefektur apostolik, 1 kabiskopan sing tunduk langsung karo Dhampar Suci (Kabiskopan Makau), lan 1 administrasi apostolik (Administrasi Apostolik Harbin). Sak wentara, Greja Katulik Rusia Ritus Bisantin nduwe Eksarkat Apostolik ing Harbin.

Pratelan keuskupan ing RRT lan Hong Kong[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Anqing[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Beijing[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Changsha[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Chongqing[besut | besut sumber]

Provinsi Gerejawi Fuzhou[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Guangzhou[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Guiyang[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Hangzhou[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Hankou[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Jinan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Kaifeng[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Kunming[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Lanzhou[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Nanchang[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Nanjing[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Nanning[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Shenyang[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Suiyuan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Taiyuan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Xi'an[besut | besut sumber]

Pratelan kabiskopan ing Taiwan[besut | besut sumber]

Delengen uga: Konferensi Waligreja Regional Tiongkok Taiwan

Provinsi Grejawi Taipei[besut | besut sumber]

Kabiskopan Greja Katulik ing Taiwan

Tunduk langsung karo Dhampar Suci[besut | besut sumber]

Kabiskopan[besut | besut sumber]

Administrasi Apostolik[besut | besut sumber]

Prefektur Apostolik[besut | besut sumber]

Greja Katulik Timur (Ritus Bisantin)[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]