Menyang kontèn

Kabiskopan Hong Kong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Hong Kong

Dioecesis Sciiamchiamensis

天主教香港教區
Lokasi
Nagara Tiongkok
Teritorial Hong Kong
Provinsi grejawiGuangzhou (de jure)
Tunduk langsung karo Tahta Suci (de facto)
MetropolitanKabiskopan Agung Guangzhou (de jure)
Markas besarHong Kong, Tiongkok
Statistik
Amba1,104 km2 (426 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
7,241,700
581,000 (8,0%)
Paroki51
Greja41
Schools317
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké22 April 1841
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda, Hong Kong
PelindungBunda Maria Dikandung Tanpa Noda
Imam sekuler295
BasaBasa Mandarin
Basa Inggris
Bahasa Latin Grejawi
PananggalanKalender Gregorian
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopStephen Chow Sau-yan
Biskop AuksilierMgr Joseph Ha, O.F.M.
Administrator ApostolikKardinal John Tong Hon
Vikar JenderalR.D. Benedict Lam
R.D. Peter Choy
Biskop emeritusKardinal John Tong Hon
Kardinal Joseph Zen Ze-kiun, S.D.B.
Situs web
Cithakan:Official site
Kabiskopan Hong Kong
Jeneng Cina
Cina Padatan 天主教香港教區
Jeneng Latin
LatinDioecesis Sciiamchiamensis

Kabiskopan Hong Kong (Latin: Dioecesis Sciiamchiamensis, Inggris: Diocese of Hong Kong) yaiku kabiskopan Greja Katulik Ritus Latin sing ana ing Hong Kong, Tiongkok. Kabiskopan Hong Kong menika kabiskopan sufragan de jure saka Kabiskopan Agung Guangzhou. Nanging, ing praktikne, kabiskopan kasebut menika subyek langsung saka Tahta Suci. Ana kira-kira 374,000 panganut Katulik Hong Kong ing Agustus 2013, lan 147,000 Katulik Filipina ing Hong Kong.[1] Kabiskopan kasebut dilayani dening 30 pandhita, 27 diakon, 69 bruder lan 491 suster.[1] Ana 51 paroki, sing dumadi saka 41 greja, 32 kapel lan 25 balai kanggo layanan keagamaan. Ing pendidikan, ana 317 sekolah lan taman kanak-kanak Katulik sing nduweni kira-kira 202,000 murid.

Kronologi[besut | besut sumber]

  • Didegake minangka Prefektur Apostolik Hong Kong ing 22 April 1841, misahake diri saka Kabiskopan Makau
  • Ditingkatake dadi Vikariat Apostolik Hong Kong ing 4 Oktober 1874
  • Ditingkatake dadi Kabiskopan Hong Kong ing 11 April 1946

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2012-07-13. Dibukak ing 2017-01-01.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 22°16′43″N 114°09′14″E / 22.2787°N 114.1538°E / 22.2787; 114.1538