Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Sri Lanka lan Maladéwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Sri Lanka lan Maladewa adalah yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Sri Lanka lan Maladewa. Maladewa ora duwe wilayah yurisdiksi, kayata kabiskopan utawa provinsi grejawi, nanging kabeh wilayah negara Maladewa menika bagean saka wilayah Kabiskopan Agung Kolombo.

Konferensi para biskop Sri Lanka gabung ing Konferensi Waligreja Sri Lanka.

Saiki ana 12 kabiskopan, karo 1 kabiskopan agung lan liyane menika kabiskopan sufragan.

Pratelan kabiskopan

[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Kolombo

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Cithakan:Katolik-stub Cithakan:Sri Lanka-stub Cithakan:Maladéwa-stub