Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Chongqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Chongqing

Archidioecesis Ciomchimensis

天主教重庆总教区
Katedral Santo Yusuf ing kutha Chongqing.
Lokasi
Nagara China
Provinsi grejawiChongqing
Statistik
Amba350.000 km2 (135.136 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 1950)
11,500,000
37,608 (0.3%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Yusuf
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanSede Vacante

Kabiskopan Agung Metropolitan Katolik Roma Chongqing (Chungking) (Latin: Ciomchimen(sis)) yaiku kabiskopan agung Metropolitan Latin sing ana ing kulon kidul Tiongkok, nanging isih bergantung karo Kongregasi kanggo Evangelisasi Bangsa-bangsa.

Tahta episkopal agunge yaiku Katedral Santo Yusuf, ing kutha tingkat provinsi Chongqing. Kabiskopan agung kasebut sampun ngalami kelowongan tanpa administrator apostolik sawise 2003.

Referensi

[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba

[besut | besut sumber]
Atribusi

Koordhinat: 29°33′37″N 106°33′58″E / 29.5604°N 106.5660°E / 29.5604; 106.5660