Menyang kontèn

Misi sui iuris Afghanistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Misi sui iuris Afganistan

Missio sui juris Afghanistaniensis

رسالت کاتولیک افغانستان
Lokasi
Nagara Afganistan
TeritorialAfganistan
Provinsi grejawiSubyek langsung Tahta Suci
Statistik
Amba647,500 km2 (250,000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
27,102,000
205 (0.01%)
Paroki1
Greja1 kapel
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké16 Mei 2002
KatedralKatedral Maria Bunda Kehadiran Ilahi, Kabul
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
SuperiorGiovanni Scalese

Misi sui iuris Afghanistan (Latin: Missio sui juris Afghanistaniensis) yaiku misi independen Afghanistan ing ngisor yurisdiksi langsung Greja Katulik Roma. Misi kasebut menika subyek langsung Tahta Suci lan ngeliputi kabeh wilayah Republik Islamis Afganistan. Misi kasebut didegake dening Tahta Suci lan dikanggo palayanan Ordo Reguler Rohaniwan Santo Paulus – Barnabit (CRSP). Misi kasebut dipimpin dening Superior Grejawi (Latin: Superior Ecclesiasticus), sing tumindak minangka Pimpinan Lokal (Can. 134 §2).[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Scalese, Giovanni (June 24, 2018). "The INDEPENDENT MISSION OF AFGHANISTAN". Nasara, The R. C. Mission of Afghanistan Newsletter. No. 6 (Summertime): 4.

Cithakan:Afghanistan-stub