Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Indhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan Kabiskopan ing Indhi yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif sing dipimpin dening biskop ing Indhi.

Konferensi para biskop India gabung ing konferensi biskop miturut saben ritus, yaiku Konferensi Waligreja Indhi (C.C.B.I) kanggo Greja Katulik Roma, Sinode Biskop Siro-Malabar kanggo Greja Siro-Malabar, lan Sinode Episkopal Kudus kanggo Greja Siro-Malankara.

Saiki ana 174 kebiskopan, sing endi ana 5 kabiskopan agung Greja Katulik Siro-Malabar, 2 eparki agung Greja Katulik Siro-Malankara, lan 23 kabiskopan agung Greja Katulik Roma, lan 5 kabiskopan khusus sing tunduk langsung karo Tahta Suci.

Greja Katulik Siro-Malabar[besut | besut sumber]

Pambagian Eparki Greja Ritus Latin lan Eparki liyane ing Indhi.

Provinsi Ernakulam-Angamaly[besut | besut sumber]

Provinsi Changanacherry[besut | besut sumber]

Provinsi Tellicherry[besut | besut sumber]

Provinsi Trichur[besut | besut sumber]

Provinsi Kottayam[besut | besut sumber]

Greja Katulik Siro-Malankara[besut | besut sumber]

Provinsi Trivandrum[besut | besut sumber]

Provinsi Tiruvalla[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Katulik Roma[besut | besut sumber]

Di dalam provinsi grejawi ini dapat juga terdapat kebiskopan dalam ritus lainnya.

Provinsi Agra[besut | besut sumber]

Provinsi Bangalore[besut | besut sumber]

Provinsi Bhopal[besut | besut sumber]

Provinsi Cuttack-Bhubaneswar[besut | besut sumber]

Provinsi Delhi[besut | besut sumber]

Provinsi Gandhinagar[besut | besut sumber]

Provinsi Goa lan Daman[besut | besut sumber]

Provinsi Guwahati[besut | besut sumber]

Provinsi Hyderabad[besut | besut sumber]

Provinsi Imphal[besut | besut sumber]

Provinsi Kolkata[besut | besut sumber]

Wilayah Kabiskopan Darjeeling juga meliputi negara Bhutan.

Provinsi Madras lan Mylapore[besut | besut sumber]

Provinsi Madurai[besut | besut sumber]

Provinsi Mumbai[besut | besut sumber]

Provinsi Nagpur[besut | besut sumber]

Provinsi Patna[besut | besut sumber]

Provinsi Pondicherry lan Cuddalore[besut | besut sumber]

Provinsi Raipur[besut | besut sumber]

Provinsi Ranchi[besut | besut sumber]

Provinsi Shillong[besut | besut sumber]

Provinsi Thiruvananthapuram[besut | besut sumber]

Provinsi Verapoly[besut | besut sumber]

Provinsi Visakhapatnam[besut | besut sumber]

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Cathetan kaki[besut | besut sumber]

  1. Biskop Agung Goa lan Daman uga duwe gelar Patriark Hindia.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Katolik-stub