Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Nagpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Nagpur

Archidioecesis Nagpurensis

नागपूर बिशपच्या अधिकारातील प्रदेश
Foto Katedral Santo Fransiskus de Sales
Katedral Santo Fransiskus de Sales
Lokasi
NagaraIndhi
Statistik
Amba55.272 km2 (21.341 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
11,000,000
24,446 (0.2%)
Paroki34
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Fransiskus de Sales ing Nagpur
Santo/santa pelindungSanto Fransiskus de Sales
Bunda saka Lourdes
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanElias Joseph Gonsalves
Vikar JenderalJerome Pinto
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Nagpur (Latin: Nagpuren(sis)) yaiku kabiskopan agung Metropolitan Ritus Latin ing tengah Indhi lan bergantung marang Kongregasi Roma kanggo Evangelisasi Bangsa-bangsa. Tahta episkopal katedrale menika Katedral Santo Fransiskus de Sales, ing kutha Nagpur, praja Maharashtra.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 21°09′35″N 79°04′54″E / 21.1597°N 79.0818°E / 21.1597; 79.0818