Menyang kontèn

Kabiskopan Rourkela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Rourkela

Dioecesis Rurkelaënsis
Bagean Jero Greja Ati Suci Hamirpur (Greja Anyar), Rourkela
Lokasi
NagaraIndia
Provinsi grejawiCuttack–Bhubaneswar
MetropolitanCuttack–Bhubaneswar
Statistik
Amba9.675 km2 (3.736 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
19,25,000
2,72,423 (14.2%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké4 Juli 1979
KatedralKatedral Ati Suci, Rourkela
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKishore Kumar Kujur
Biskop Agung MetropolitanJohn Barwa SVD
Biskop emeritusAlphonse Bilung SVD Biskop Emeritus (1979-2009)

Kabiskopan Rourkela (Latin: Rurkelaën(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Rourkela, provinsi grejawi Cuttack-Bhubaneswar, Indhi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kabiskopan Rourkela didegake liwat bulla kepausan "cum Cordi" tertanggal 4 Juli 1979 kanthi njupuk kabeh distrik sipil Sundargarh saka kabiskopan Sambalpur ing Orissa. Ing wektu pangadegakan Rourkela, kabiskopan Sambalpur, sing didegake ing 1951, terdiri saka papat distrik Orissa, Sundargarh, Sambalpur, Bolangir lan Dhenkanal.

Kabiskopan anyar Rourkela berbatasan ing lor karo Kabiskopan Agung Ranchi lan ing kidul karo kabiskopan Sambalpur, ing kulon lan lor kulon karo kabiskopan Raigarh, sakwetoro iku kabiskopan Jamshedpur lan kabiskopan Balasore ana ing wetan lan kidul wetan.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 22°16′07″N 84°51′46″E / 22.2687°N 84.8629°E / 22.2687; 84.8629