Menyang kontèn

Kabiskopan Sindhudurg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sindhudurg

Dioecesis Sindhudurgiensis

सिंधुदुर्ग के सूबा
Lokasi
NagaraIndhi
MetropolitanKabiskopan Agung Goa lan Daman
Statistik
Amba21.099 km2 (8.146 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2005)
5,365,706
29,794 (0.6%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké5 Juli 2005
KatedralKatedral Maria Bunda Mukjizat ing Sawantvadi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAnthony Alwyn Fernandes Barreto
Biskop Agung MetropolitanFilipe Neri Ferrão
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Sindhudurg (Dioecesis Sindhudurgiensis) ing Indhi didegake ing 5 Juli 2005, nalika kabiskopan kasebut dipisahke saka Kabiskopan Poona. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Bombay nganti 25 November 2006, nalika Paus Benediktus XVI mindahke kabiskopan kasebut menyang provinsi Metropolitan Goa lan Damão mentas diadegaké. Greja paroki ing Sawantwadi, sing didedikasikake karo Maria Bunda Mukjizat, didadikake minangka katedral kanggo kabiskopan kasebut.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 15°54′04″N 73°49′11″E / 15.90111°N 73.81972°E / 15.90111; 73.81972