Menyang kontèn

Eparki Jagdalpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Jagdalpur

जगदलपुर के सूबा
Lokasi
NagaraIndia
Provinsi grejawiRaipur
MetropolitanRaipur
Statistik
Amba39.176 km2 (15.126 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2009)
2,953,469
7,869 (0.3%)
Paroki28
Informasi
DenominasiGreja Katulik Siro-Malabar
RitusRitus Siria Wetan
Didegaké23 Maret 1972
KatedralKatedral Santo Yosef ing Jagdalpur
Santo/santa pelindungSanto Yosef
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorMar George Alencherry
BiskopMar Joseph Kollamparampil
Biskop Agung MetropolitanVictor Henry Thakur
Biskop emeritusSimon Stock Palathara Biskop Emeritus (1993-2013)
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Eparki Siro-Malabar Jagdalpur yaiku eparki Katulik Wetan ing India, ing ngisor Greja Katulik Siro-Malabar. Eparki kasebut didegake ing 1977 nalika wilayah grejawi kasebut ditingkatake dadi kabiskopan dening Paus Paulus VI liwat Bulla "Nobismetipsis" ing 26 Februari. Mar Simon Stock Palathra CMI ditahbiskake lan diangkat dadi Biskop Jagdalpur pertami. Ing 16 Juli 2013, Paus Fransiskus nampa pengunduran diri Mar Simon Stock Palathara, CMI lan ngelantik Mar Yosef Kollamparampil minangka biskop anyar.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Appointments, 16/07/2013". www.vatican.va. Diarsip saka sing asli ing 2013-07-17. {{cite web}}: Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]