Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Imphal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Imphal

Archidioecesis Imphalensis

इम्फाल के सूबा
Foto Katedral Santo Yosef
Katedral Santo Yosef ing Imphal
Lokasi
Nagara Indhi
Statistik
Amba22.356 km2 (8.632 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
2,696,000
88,576 (3.3%)
Paroki49
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Yosef ing Imphal
Imam sekuler130
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanDominic Lumon
Biskop emeritusJoseph Mittathany Biskop Agung Emeritus (1995–2006)
Situs web
www.archimphal.com

Kabiskopan Agung Imphal (Latin: Imphalen(sis)) yaiku kabiskopan agung sing ana ing kutha Imphal, Indhi.

Sajarah

[besut | besut sumber]
  • 29 Januari 1973: Didegake minangka Kabiskopan Kohima–Imphal saka Kabiskopan Dibrugarh
  • 28 Maret 1980: Didegake minangka Kabiskopan Imphal saka Kabiskopan Kohima–Imphal
  • 10 Juli 1995: Dipromosikake minangka Kabiskopan Agung Metropolitan Imphal
Bagean jero Katedral Santo Yosef ing Imphal

Pimpinan

[besut | besut sumber]
  • Biskop Agung Imphal (Ritus Latin)
  • Biskop Imphal (Ritus Latin)
    • Biskop Joseph Mittathany (banjur kuwi Biskop Agung) (28 Maret 1980 – 10 Juli 1995)

Kabiskopan Suffragan

[besut | besut sumber]

Referensi

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 24°49′N 93°57′E / 24.817°N 93.950°E / 24.817; 93.950