Menyang kontèn

Kabiskopan Jashpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Jashpur

Dioecesis Jashpurensis

जशपुर के सूबा
Lokasi
Nagara Indhi
Provinsi grejawiRaipur
MetropolitanRaipur
Statistik
Amba6.457 km2 (2.493 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
743,160
185,666 (25%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Maret 2006
KatedralKatedral Maria Bunda Rosario
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopEmmanuel Kerketta
Biskop Agung MetropolitanVictor Henry Thakur

Kabiskopan Jashpur (Latin: Dioecesis Jashpurensis) ing Indhi didegake ing 23 Maret 2006. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Raipur. Biskop pertamine yaiku Mar Victor Kindo, sing sadurunge ngejabat dadi Biskop Raigarh, lan seda ing 12 Juni 2008. Ing 22 Desember 2009, Paus Benediktus XVI ngangkat Fr. Emmanuel Kerketta, administrator diokesan lan Vikar Jenderal sadurunge, minangka biskop anyar Jashpur.

Kabiskopan kasebut nduweni amba 5.838 km² saka wilayah sing sadurunge lumebu Kabiskopan Raigarh, praja Chhattisgarh.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 22°44′36″N 83°57′37″E / 22.7434°N 83.9602°E / 22.7434; 83.9602