Menyang kontèn

Kabiskopan Guntur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Guntur

Dioecesis Gunturensis

గుంటూరు డియోసెస్
Lokasi
Nagara Indhi
Provinsi grejawiVisakhapatnam
MetropolitanVisakhapatnam
Statistik
Amba12.803 km2 (4.943 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
5,150,945
218,097 (4.2%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké13 Februari 1940
KatedralKatedral Bala Yesu (Katedral Bayi Yesus) ing Phirangipuram
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBhagaiah Chinnabathini
Biskop Agung MetropolitanPrakash Mallavarapu

Kabiskopan Agung Guntur, Andhra Pradesh, Indhi didegake saka Kabiskopan Nellore ing taun 1940. Msgr Thomas Pothacamury menika biskop pertamine. Biskop saiki saka kabiskopan kasebut menika Bhagaiah Chinnabathini. Katedral kabiskopan kasebut ana ing Phirangipuram.

Biskop Guntur[besut | besut sumber]

  • Thomas Pothacamury (Pothakamuri) (9 April 1940 - 15 Oktober 1942)
  • Ignatius Mummadi (13 Juli 1943 - 26 November 1973)
  • Balashoury Thanugundla (26 November 1973 - 25 September 1974)
  • Mariadas Kagithapu M.S.F.S. (19 Desember 1974 - 10 September 1982)
  • Biskop Gali Bali (2 Juli 1984 Dilantik - Juni 2016)
  • Biskop Bhagaiah Chinnabathini (25 Juni 2016 dilantik dadi Biskop)

Paroki ing Kabiskopan Guntur[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki menika paroki karo jumlah ribuan panganut agami Katulik Roma ing Kabiskopan Guntur:

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 16°17′24″N 80°15′38″E / 16.2900°N 80.2605°E / 16.2900; 80.2605