Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Delhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Delhi

Archidioecesis Delhiensis

दिल्ली के सूबा
Lokasi
Nagara India
TeritorialNew Delhi
Provinsi grejawiDelhi
Statistik
Amba15.420 km2 (5.954 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
26,469,385
112,348 (0.4%)
Paroki84
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké13 April 1937
KatedralKatedral Ati Suci, New Delhi
Imam sekuler259
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanAnil Joseph Thomas Couto
Biskop emeritusVincent Concessao Biskop Agung Emeritus (2000-2012)
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Delhi (Latin: Delhien(sis)) yaiku kabiskopan agung Metropolitan Ritus Latin ing lor Indhi, sing bergantung marang Kongregasi Roma kanggo Evangelisasi Bangsa-bangsa.

Tahta episkopal agung katedrale menika Katedral Ati Suci, sing ana ing ibu kutha nasional New Delhi

Provinsi grejawi[besut | besut sumber]

Provinsi grejawi Delhi terdiri saka kabiskopan agung Metropolitan iku dhewe lan kabiskopan-kabiskopan Suffragan ing ngisor iki:

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 28°37′43″N 77°12′24″E / 28.6285°N 77.2067°E / 28.6285; 77.2067