Menyang kontèn

Kabiskopan Diphu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Diphu

Dioecesis Diphuensis

दिफू के सूबा
Lokasi
Nagara Indhi
Provinsi grejawiGuwahati
MetropolitanGuwahati
Statistik
Amba15.222 km2 (5.877 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
1,090,150
44,800 (4.1%)
Paroki23
Informasi
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Kristus Bangkit ing Diphu
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPaul Mattekatt
Biskop Agung MetropolitanJohn Moolachira
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Diphu (Latin: Diphuen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Diphu, provinsi grejawi Guwahati, Indhi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Biskop Diphu (Ritus Latin)
Taun Biskop
Saka Nganti
14 Februari 2007 9 April 2011 Biskop John Moolachira
12 Maret 2006 14 Februari 2007 Biskop John Thomas Kattrukudiyil (Administrator Apostolik)
10 Juni 1994 7 Desember 2005 Biskop John Thomas Kattrukudiyil
5 Desember 1983 4 Maret 1992 Biskop Mathai Kochuparampil, S.D.B.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 25°51′37″N 93°26′27″E / 25.8604°N 93.4407°E / 25.8604; 93.4407