Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Madras lan Mylapore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Madras lan Mylapore

Archidioecesis Madraspolitanus et Meliaporensis

சென்னை-மயிலை உயர்மறைமாவட்டம்
Basilika Katedral Santo Tomas, Greja Induk Kabiskopan Agung
Lokasi
NagaraIndhi
TeritorialTamil Nadu
Provinsi grejawiMadras lan Mylapore
Statistik
Amba3.160 km2 (1.220 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
6,984,614
343,103 (4.9%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké13 November 1952
KatedralBasilika Katedral Santo Tomas, Santhome
Ko-katedralKo-Katedral Santa Maria saka Para Malaikat, Georgetown
Imam sekuler152
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanGregorius Antonysamy
Biskop emeritusMalayappan Chinnappa (2005-2012)

Kabiskopan Agung Madras lan Mylapore/Madras lan Myliapor (Latin: Madraspolitan(us) et Meliaporen(sis)) yaiku kabiskopan agung sing berbasis ing kutha Madras (saiki Chennai), Indhi. Kabiskopan kasebut uga njupuk jeneng saka kabiskopan kuna Mylapore, saiki wilayah Chennai.[1]

Kabiskopan Suffragan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Rinuncia dell'arcivescovo di Madras and Mylapore (India) e nomina del successore" (ing basa Italia). The Vatican. Diarsip saka sing asli ing 28 Novèmber 2012. Dibukak ing 14 April 2018.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 13°02′01″N 80°16′39″E / 13.0337°N 80.2775°E / 13.0337; 80.2775