Kabiskopan Sultanpet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sultanpet

Dioecesis Sultanpetensis
Lokasi
NagaraIndhi
TeritorialDistrik Palakkad
Provinsi grejawiVerapoly
MetropolitanVerapoly
Statistik
Amba4.466 km2 (1.724 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
4,260,435
30,975 (0.7%)
Paroki21
Schools21
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké28 Desember 2013
KatedralKatedral Santo Sebastian, Sultanpet
Imam sekuler32
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPeter Abir Antonisamy
Biskop Agung MetropolitanJoseph Kalathiparambil
Vikar JenderalA.S.Madhalai Muthu
Situs web
http://sultanpetdiocese.org

Kabiskopan Sultanpet (Latin: Dioecesis Sultanpetensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma sing ana ing distrik Palakkad, Kerala, Indhi. Kabiskopan kasebut didegake saka wilayah saka Kabiskopan Coimbatore lan Kabiskopan Kalikut lan sufragan saka Kabiskopan Agung Verapoly.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 10°46′18″N 76°39′37″E / 10.7718°N 76.6602°E / 10.7718; 76.6602