Greja Katulik Siro-Malankara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Greja Katulik Siro-Malankara (uga dikenal minangka Greja Katulik Suriah Malankara, Greja Katulik Suryani Malankara) yaiku Greja Katulik Wetan sui iuris sing dikepalai dening Biskop Agung Mayor, lan nggunakake Ritus Antiokhia, ing persekutuan karo Paus Roma, nduweni kaitan historis kari Greja Suriah. Greja iki menika salah sijining saka beberapa kelompok umat Kristiani Santo Tomas sing merunut asal-usulne ngate menyang St. Tomas Rasul sing miturut tradisi teka menyang India ing 52 Masehi. Ing suatu wektu, amargi kebijakan latinisasi saka bangsa Portugis, Greja Indhi kebagi dadi loro. Salah sijining saka kaloro kelompok iku ngedohi para pejabat grejawi Katulik Roma lan banjur kuwi mlebu Greja Yakobit Antiokhia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]