Ritus Antiokhia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ritus Antiokhia iku sebutan kanggo kumpulan liturgi sing mula-mula dipigunakaké ing Patriarkat Antiokhia, ya iku liturgi saka Konstitusi Apostolik, banjur Liturgi Santo Yakobus sajeroning basa Yunani, Liturgi Santo Yakobus sajeroning Basa Syria, lan anafora-anafora Syria liyané. Urutan iki isih bisa diterusaké tekan Ritus Byzantium (Liturgi Santo Basil sing luwih tuwa umuré lan Liturgi Santo Yohanes Krisostomus sing luwih ringkes), lan liwat liturgi Byzantium tekan tata pangibadahan Gréja Armenia. Nanging ora ana gandhèng-cènèngé manèh karo Antiokhia.