Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Korea yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Korea Lor lan Korea Kidul.

Konferensi para biskop Korea Kidul lan Korea Lor gabung ing Konferensi Waligreja Korea.[1]

Saiki ana 19 kabiskopan, sing endi 3 menika kabiskopan agung, 14 kabiskopan sufragan, 1 ordinariat militer, lan 1 keabasan teritorial.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Pambagian wilayah kabiskopan ing Korea.

Provinsi Grejawi Daegu[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Gwangju[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Seoul[besut | besut sumber]

Mung kalebu wilayah Korea Loro

Liyane[besut | besut sumber]

Mung ing wilayah Korea Lorr

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Korea Kidul-stub Cithakan:Korea Lor-stub