Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Viètnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratelan kabiskopan ing Vietnam yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Vietnam.

Konferensi para biskop Vietnam gabung ing Konferensi Waligreja Vietnam (C.B.C.V).

Saiki ana 27 kabiskopan, sing endi 3 menika kabiskopan agung lan 24 liyane menika kabiskopan sufragan. Kabeh kasbiskopan sing ana menika Ritus Romawi.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki menika rong puluh enem sing ana, sing kalebu ing telu provinsi grejawi.

Provinsi Grejawi Hà Nội[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Huế[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Sài Gòn[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Viètnam-stub