Menyang kontèn

Kabiskopan Kon Tum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabiskopan Kontum)
Kabiskopan Kon Tum

Diœcesis Kontumensis

Giáo phận Kontum
Katedral Kontum
Lokasi
Nagara Vietnam
Provinsi grejawiHuế
MetropolitanHuế
Statistik
Amba25,728 km2 (9,934 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
1,775,200
291,063 (16.4%)
Paroki94
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké
  • 1932 (minangka Vikariat Apostolik Kontum)
  • 1960 (minangka Kabiskopan Kontum)
KatedralKatedral Bunda Tak Bernoda ing Kon Tum
Imam sekuler103
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAloysius Gonzaga Nguyễn Hùng Vị
Biskop emeritus
Situs web
http://giaophankontum.com

Kabiskopan Kon Tum (Latin: Diœcesis Kontumensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing Vietnam. Sawise 2015, uskupe menika Aloysius Gonzaga Nguyễn Hùng Vị. Luwih saka 16% saka sak juta wong sing tinggal ing wilayah kasebut menika panganut Katulik Roma. Sajumlah diantarane asale saka etnis minoritas.

Kabiskopan kasebut duwe amba 25.728km² ing tengah-tengah Vietnam. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Huế. Wilayah grejawi kasebut didegake minangka Vikariat Apostolik ing 18 Januari 1932. Ing 24 November 1960, wilayah grejawi kasebut ditingkatake dadi kabiskopan. Ing 1967, beberapa wilayah diparo kanggo ngadegake Kabiskopan Ban Mê Thuột.

Ordinaris[besut | besut sumber]

Vikar Apostolik[besut | besut sumber]

  • Martial-Pierre-Marie Jannin, M.E.P. (10 Januari 1933 - 16 Juli 1940)
  • Jean-Liévin-Joseph Sion, M.E.P. (23 Desember 1941 - 19 Agustus 1951)
  • Paul-Léon Seitz, M.E.P. (19 Juni 1952 - 24 November 1960)

Biskop[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 14°20′43″N 108°00′48″E / 14.3453°N 108.0132°E / 14.3453; 108.0132