Menyang kontèn

Kabiskopan Bắc Ninh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Bac Ninh

Diœcesis Bacninhensis

Giáo phận Bắc Ninh
Katedral Santa Maria Ratu Rosari ing Bắc Ninh
Lokasi
Nagara Vietnam
Provinsi grejawiHanoi
MetropolitanHanoi
Statistik
Amba24,600 km2 (9,500 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
8,061,000
125,000 (1.6%)
Paroki85
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Maria Ratu Rosari Bắc Ninh
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCosmas Hoàng Van Dat
Situs web
Situs Web Kabiskopan
Situs Web Keuskupan

Kabiskopan Bac Ninh (Latin: Diœcesis Bacninhensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing Vietnam. Jabatan biskopne sampun lowong sawise Juni 2006.

Pambentukan kabiskopan kasebut ing wujud saiki dideklarasikake ing 24 November 1960.

Kabiskopan kasebut duwe amba 12,227 km², lan melika kabiskopan sufragan saka Kabiskopan Agung Hanoi.

Ing 2004, kabiskopan Bac Ninh nduweni kira-kira 123,090 umat (1.8% saka populasi), 23 imam lan 47 paroki.[1]

Katedral Ratu Rosario ing Bac Ninh didadikake minangka Katedral kabiskopan.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Catholic Hierarchy Directory
  2. GCatholic.org

Koordhinat: 21°10′48″N 106°03′43″E / 21.1801°N 106.0620°E / 21.1801; 106.0620