Menyang kontèn

Kabiskopan Vĩnh Long

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Vinh Long

Dioecesis Vinhlongensis

Giáo phận Vĩnh Long
Katedral Vinh Long
Lokasi
NagaraVietnam
Provinsi grejawiHo Chi Minh
MetropolitanHo Chi Minh
Statistik
Amba6.772 km2 (2.615 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
4,385,000
199,404 (4.5%)
Paroki209
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Santa Anna ing Vĩnh Long
Santo/santa pelindungSt Philip Phan Văn Minh
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPeter Huỳnh Văn Hai
Biskop Agung MetropolitanPaul Bùi Văn Đọc
Situs web
giaophanvinhlong.net

Kabiskopan Vĩnh Long (Latin: Dioecesis Vinhlongensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma ing kidul Vietnam. Biskop saikine yaiku Peter Huỳnh Văn Hai, sawise Oktober 2015.

Referensi[besut | besut sumber]


Pranala jaba[besut | besut sumber]