Menyang kontèn

Kabiskopan Bà Rịa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ba Ria

Diœcesis Barianensis

Giáo phận Bà Rịa
Lokasi
Nagara Vietnam
Provinsi grejawiKutha Ho Chi Minh
MetropolitanKutha Ho Chi Minh
Kadekanan
  • Bà Rịa
  • Bình Giã
  • Long Hương
  • Vũng Tàu
  • Xuyên Mộc
Statistik
Amba1,988 km2 (768 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
1,011,971
247,252 (24.4%)
Paroki79
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Filipus lan Santo Yakobus ing Bà Rịa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopEmmanuel Nguyễn Hồng Sơn[1]
Biskop Agung MetropolitanPaul Bùi Văn Đọc
Situs web
giaophanbaria.org

Kabiskopan Ba Ria (Latin: Diœcesis Barianensis) yaiku kabiskopan sufragan ritus Latin ing provinsi grejawi Kabiskopan Agung Kota Ho Chi Minh, ing kidul Vietnam, nanging isih bergantung karo Kongregasi Roma kanggo Evangelisasi Bangsa-bangsa.

Tahta episkopal katedrale yaiku Nhà Thờ Chính Toà Đức Maria Mẹ Thiên Chúa, sing didedikasikake karo Santo Rasul Filipus lan Santo Yakobus, ing TX Bà Rịa, provinsi Bà Rịa-Vũng Tàu, kidul-wetan Vietnam.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kabiskopan-stub Koordhinat: 10°29′50″N 107°10′12″E / 10.4971°N 107.1700°E / 10.4971; 107.1700