Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Sèrbi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Sèrbi yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Sèrbi.

Para biskop Serbi gabung karo para biskop ing Kosovo, Makedonia, lan Montenengro ing Konferensi Waligreja Internasional Santo Sirilus lan Metodius.[1]

Saiki ana 5 yurisdiksi, sing endi 1 menika kabiskopan agung lan 4 menika kabiskopan suffragan.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Beograd[besut | besut sumber]

Provinsi Grejawi Đakovo–Osijek[besut | besut sumber]

Provinsi Gerejawi Đakovo–Osijek berbasis ing Kroasia lan uga ngeliputi Kabiskopan Požega sing ana ing Kroasia.

Yurisdiksi Tahta Suci[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]