Menyang kontèn

Pratélan kabiskopan ing Finlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Pratélan kabiskopan ing Finlan yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Finlan.

Para biskop ing wilayah Finlan gabung karo para biskop ing wilayah Skandinavia ing Konferensi Waligreja Skandinavia.[1]

Saiki ana 2 yurisdiksi, ning endi 1 menika kabiskopan sufragan lan 1 menika eksarkat apostolik.

Pratelan kabiskopan[besut | besut sumber]

Ritus Latin[besut | besut sumber]

Greja Katulik Ukraina[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]